Robert Kiyosaki is de schrijver van de bestseller Rich Dad Poor Dad. Hij is daarnaast een succesvol investeerder en ook een groot voorstander van goud, zilver en Bitcoin (net als ons eigenlijk).

November vorig jaar gaf Kiyosaki aan dat 75% van een investeringsportefeuille moet worden toegewezen aan goud, zilver en bitcoin, met de resterende 25% in onroerend goed en olieaandelen. De investeerder voorspelde eind vorig jaar dat Bitcoin dit jaar een waarde van meer dan $135.000 zou krijgen. Kiyosaki ziet Bitcoin niet alleen als een digitaal equivalent van goud vanwege zijn schaarste en mogelijkheid tot waardebehoud, maar ook als een superieur middel voor financiële transacties. Kiyosaki heeft zelf ook een aanzienlijke investering gedaan in Bitcoin. Zijn persoonlijke voorraad bedraagt op dit moment meer dan 65 Bitcoin. Deze investering, met een waarde van bijna $3 miljoen volgens de huidige marktprijzen, laat zien dat hij veel vertrouwen heeft in Bitcoin.

Kiyosaki:“Waarom ik Bitcoin bezit. Bitcoin is een bescherming tegen de diefstal van ons vermogen via ons geld. Fed-voorzitter Jerome Powell, minister van financiën Janet Yellen en Wall Street bankiers stelen ons vermogen via ons geld; specifiek via inflatie, belasting en de manipulatie van aandelenkoersen.”

Volgens Robert Kiyosaki zijn het de “Fantastische Zeven” aandelen die investeerders laten geloven dat de Amerikaanse economie nog steeds in een goede positie zit. De Fantastische Zeven verwijst naar de aandelen van de tech-giganten Tesla, Meta, Alphabet (Google), Amazon, Apple, Microsoft en Nvidia.

“De aandelenmarkt klimt hoger en hoger. Sukkels geloven daadwerkelijk dat de economie sterk is. Laat je niet voor de gek houden. De Fantastische Zeven worden gefinancierd door de dollars van de Amerikaanse overheid. Wees voorzichtig. Aandelen en obligaties staan op het punt van crashen”, zo vertelde Kiyosaki enige tijd geleden. Zijn verhaal lijkt te kloppen: In 2023 stegen de aandelen van de Fantastische Zeven met 71 procent, terwijl de rest van de S&P 500 slechts 6 procent is gestegen het afgelopen jaar. De beurs wordt dus vooral voortgetrokken door de zeven meest succesvolle bedrijven in de Verenigde Staten.

Volgens Kiyosaki gaat een strenger beleid van de Amerikaanse centrale bank een recessie veroorzaken en veel banken in de problemen brengen. “Financiële losers verliezen geld, omdat ze niet weten wat ze met hun geld moeten doen als banken falen en de wereldeconomie crasht. Jarenlang heb ik gewaarschuwd: Koop goud, zilver en Bitcoin. We gaan geen zachte landing krijgen. De wereld van nep-geld is aan het crashen en goud, zilver en Bitcoin zijn de parachutes voor jouw persoonlijke zachte landing”, aldus Robert Kiyosaki.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *