Investeren in Crypto

Er zijn verschillende manieren om in Crypto te investeren. Hieronder hebben we de beste opties voor je op een rij gezet.

1: De ouderwetse manier is Crypto aankopen en een lokale wallet gebruiken. Je koopt dan Crypto met een creditcard of iDeal, en vervolgens komt de Crypto op je wallet te staan. Hiermee hou je je Crypto in eigen beheer, en je kunt je wallet zelfs bijvoorbeeld op een USB stick zetten.

Een goede website om op deze manier Crypto te kopen en te verkopen is: Anycoin Direct

2: Tegenwoordig is er ook de Revolut bank. Dit is een Nederlandse bank waar je direct in je account in Crypto kunt investeren. Dit gaat binnen seconden. Het is veilig en gemakkelijk, en geeft je de zekerheid van de Nederlandse bankgarantie. Je hebt dan geen wallet nodig, maar je Crypto kun je meteen kopen met je bankrekening, en als je je Crypto weer verkoopt dan komt het geld ook weer op je bankrekening terecht.

Aanmelden bij deze bank kan hier: Revolut

3: Gebruik een broker. Dit zijn websites waar je niet perse Crypto koopt, maar waar je met je euro’s investeert in Crypto. Dat werkt dan eigenlijk net als bij aandelen, je hebt gewoon een bedrag geinvesteerd, en als een Crypto munt in waarde stijgt en je verkoopt het weer, dan ontvang je het bedrag in euro’s. Eigenlijk is dat niet heel anders dan bij optie 2 (Revolut), alleen is er een groot verschil: hefbomen. Wellicht ken je dit al bij Forex, grondstoffen of andere CFD’s, maar verschillende brokers staan je toe om met hefbomen te investeren. Dit betekent simpel gezegd dat je bijvoorbeeld 1000 euro investeert, met een hefbook van 10, waardoor je dus voor 10.000 euro aan investering doet. Gaat je investering 2% omhoog, dan is dit 200 euro op 10.000. Laat je het vervolgens uitbetalen dan ontvang je je inleg van 1000 euro terug, plus die 200 euro winst. Je kunt je voorstellen dat je hier veel geld mee kunt verdienen, maar hou er rekening mee dat je met deze brokers dus ook heel snel verlies kunt maken.

De meest betrouwbare brokers die wij kennen zijn Plus500 en PrimeXBT.