De Bitcoin koers is weer aan het stijgen. Dit in de aanloop naar de altijd bullish viering van het Chinese Nieuwjaar. De afgelopen negen jaar is Bitcoin, in de week waarin de vieringen plaatsvinden, met gemiddeld 11% gestegen, wat wijst op een sterke correlatie met seizoensinvloeden. Donderdag doorbrak de Bitcoin koers de weerstand op $45.000 en het is de afgelopen 24 uur wederom met ongeveer 4,1% gestegen, waarbij het ruim boven $46,000 kwam.

Julio Moreno, hoofd onderzoeker van CryptoQuant, zei dat “de prijzen een dieptepunt bereikten toen de verkoopdruk uitgeput was zodra de niet-gerealiseerde winstmarges van de kortetermijnhouders nul werden”, maar dat dit jaar meer “whales” BTC kochten. Hij voegde er nog aan toe dat hun totale bezit nu het hoogste is sinds november 2022, namelijk maarliefst 3,9 miljoen Bitcoin.

Wat zijn “Whales” eigenlijk? Deze partijen worden doorgaans gekarakteriseerd als beleggers die 1.000 of meer Bitcoin bezitten en deze jarenlang niet aanraken. Voor hen heeft dit als als resultaat dat ze astronomische winsten boeken. Grote houders van de cryptocurrency die meer Bitcoin kopen duwen de prijs omhoog. Maar dit is niet de enige factor. Senior marktanalist van OANDA, Craig Erlam, vertelde Decrypt dat er momenteel “veel belangstelling is voor technologie”, en dat brengt investeerders ertoe om beide bedrijven op de Nasdaq en crypto in de gaten te houden.

Hoofd onderzoek bij CoinShares, James Butterfill, voegde er nog aan toe dat een mogelijkheid ook was dat ETF-emittenten momenteel meer Bitcoin zouden kopen. Bitcoin ETF’s zijn sinds hun lancering in januari een groot succes. De investeringsvehikels, die de prijs van Bitcoin volgen, hebben een grote instroom ervaren, waarbij de huidige Bloomberg-gegevens aantonen dat er gedurende negen dagen op rij contant geld in de fondsen is binnengekomen.

Hoe groter de vraag naar Bitcoin, hoe hoger de koers natuurlijk wordt. Sommige analisten voorspellen al prijzen van 120.000 of zelfs 180.000 dollar voor een Bitcoin. Beleggers lopen daar alvast op vooruit door nu te kopen en straks te profiteren van de koersstijging. Dan speelt de rente ook nog een rol bij de koers van Bitcoin. Nu de Europese Centrale Bank pas op de plaats maakt met de renteverhogingen, komen de financiële markten tot rust. Beleggers durven nu weer naar meer risicovolle beleggingen te kijken. En daar passen beleggingen in Bitcoin en andere cryptomunten prima in.

Wat ook speelt is de zogenoemde halving. Partijen die de transacties op de blockchain mogelijk maken, krijgen daarvoor een beloning in de vorm van nieuwe bitcoins. En elke vier jaar halveert de hoeveelheid Bitcoins die je krijgt. Zo’n halving staat gepland voor april dit jaar.

Effect op andere Crypto:

De prijsstijging van Bitcoin heeft ook de rest van de markt een flinke boost gegeven. Bijna alle grote altcoins kleuren momenteel groen.
De gehele top 10 cryptomunten staat significant hoger dan 24 uur geleden. Zo is Ethereum (ETH) 2,61% gestegen, Ripple (XRP) met 2,01% en Dogecoin (DOGE) met 2,16%. Solana (SOL) en Cardano (ADA) zijn de grootste winnaars van vandaag, met stijgingen van respectievelijk 5,84% en 5,08%.

Wil je trouwens ook investeren in Bitcoin of een andere Crypto? Wij geven je handige tips op onze speciale pagina: Investeren in Crypto.

Een gedachte over “Bitcoin weer in de lift – Raakt het de komende dagen de 50.000 aan?”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *